Edit

ΚΕΝΤΡΟ

Σοφ. Βενιζέλου 16 & Ρόδων, Ηράκλειο Αττικής

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ηράκλειο Αττικής

Τηλέφωνα: (210) 2830100
Κινητό: 6945 558644
Σεμινάρια: 6988 080383

dikepsy@dikepsy.gr
dikepsy.dikepsy@gmail.com

Η διαδικασία συμπλήρωσης των αιτήσεων ξεκινά τον Απρίλιο 2022.

Η διεξαγωγή των συνεντεύξεων θα πραγματοποιείται από 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων

  • Αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο dikepsy@outlook.com
  • Θα ακολουθήσει κλινική συνέντευξη με τους ειδικούς του προγράμματος, με σκοπό να εξασφαλισθεί η καταλληλότητα και η ομοιογένεια της ομάδας.

Το Ετήσιο Σεμινάριο Εισαγωγής στην Ψυχαναλυτική Σκέψη και Πρακτική (διαδικτυακές διαλέξεις) δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν βαθύτερη γνώση της ψυχαναλυτικής θεωρίας, καθώς και το πως αυτή ζωντανεύει μέσα από την κλινική εργασία.

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας – ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, ψυχιάτρους, σύμβουλους ψυχικής υγείας & κοινωνικούς λειτουργούς. Το σεμινάριο είναι επίσης ανοιχτό σε υποψηφίους με βασικό πτυχίο σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες που επιθυμούν να κατανοήσουν βασικές αρχές της ψυχαναλυτικής θεωρίας και πρακτικής.

Άξονες

  1. Θεωρητικό σεμινάριο εισαγωγής στην ψυχαναλυτική σκέψη

Κάθε εκπαιδευτική Τετάρτη περιλαμβάνει διαφορετική θεματολογία (“Όταν ήμασταν βρέφη”: Επικοινωνία δίχως λέξεις στην πρώιμη βρεφική ηλικία, Το ασυνείδητο, Νεύρωση και υστερία, Το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, Σεξουαλικότητα, Όνειρα και Ερμηνεία, Ναρκισσιστικά καταφύγια, Θάνατος και Καταστροφικότητα: Επιθέσεις στον εαυτό και τους άλλους, Μελαγχολικές καταστάσεις του νου, Ζητήματα Ψυχαναλυτικής Τεχνικής: Πώς εργαζόμαστε στον θεραπευτικό χώρο). Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν τόσο σε κλασικές, όσο και σε σύγχρονες ψυχαναλυτικές θεωρίες, συμπεριλαμβανομένων των S. Freud, M. Klein, W. Bion & D. Winnicott. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να προετοιμάζονται επαρκώς μελετώντας μια σειρά ψυχαναλυτικών κειμένων και συγγραμμάτων πριν από κάθε σεμινάριο.

  1. Ομάδες ανάλυσης και συζήτησης κλινικών περιστατικών

Ο χαρακτήρας των ομάδων ανάλυσης είναι αμιγώς κλινικός και ο σκοπός τους είναι να υποβοηθήσουν την εφαρμογή της ψυχαναλυτικής θεωρίας στην κλινική πράξη. Στις ομάδες θα γίνεται παρουσίαση και συζήτηση κλινικών περιστατικών, η οποία θα σχετίζεται με την θεματική που αναπτύχθηκε στο εκάστοτε σεμινάριο.

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας.