(διαδικτυακό) ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών

Έναρξη: 11/12/2020

 

Λήξη: 11/12/2020

 

Διάρκεια: 2,5 ώρες

 

Ώρες: Παρασκευή, 18:00-20:30

 

Χώρος διεξαγωγής: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ

 

Εισηγητές: Πασπάλη Ασπασία (Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος MSc, BSc, Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Διευθύντρια ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ )

 

(διαδικτυακό) ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών

 


Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ, προσκαλεί όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς σε μια διαδικτυακή ομιλία με θεματική: «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Αυτό είναι το καλύτερο μας μυστικό» -  Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 18:00- 20:30 μ.μ
 

 
Εισηγείται η Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος, Κα Πασπάλη Ασπασία MSc, BSc,
Επιστημονική Διευθύντρια ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

 
 
Το σεμινάριο θα παρουσιαστεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Αναλυτικές πληροφορίες για την εισαγωγή στην διαδικτυακή πλατφόρμα θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες στο προσωπικό τους email 2 ημέρες πριν την έναρξη της ομιλίας εφόσον έχουν επίσημα κατοχυρώσει τη θέση τους.
 
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) περίπου 1 στα 5 παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης, ενώ στην Ελλάδα 1 στα 6 παιδιά θα δεχθεί κάποια μορφή σεξουαλικής βίας στη ζωή του, 1 στα 13 παιδιά θα έχει και σωματική επαφή με τους δράστες και 1 στα 30 θα έχει μια εμπειρία βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
 
Αυτοί οι αριθμοί, μολονότι ανησυχητικοί, δεν πρέπει να ακινητοποιούν όσους υπεύθυνα και σταθερά στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά.
 
Η τραυματική εμπειρία κακοποίησης απαιτεί έγκαιρη παρέμβαση. Αυτή περιλαμβάνει, πρωτίστως, τη γνώση και ικανότητα ταυτοποίησης όλων εκείνων των στοιχείων που μαρτυρούν οτι ένα παιδί έχει υποστεί σεξουαλική βία. Με στόχο την κατάκτηση της ικανότητας εντοπισμού των στοιχείων-δεικτών σεξουαλικής κακοποίησης, η ομιλία αρχικά θα καλύψει την πλήρη κατανόηση του ορισμού της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης.
 
Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα σημεία που, είτε υποψιάζουν για ενδεχόμενη κακοποίηση, είτε αυξάνουν τις πιθανότητες τέλεσής της. Τα σημεία αυτά διακρίνονται σε συγκεκριμένα προφίλ ανθρώπων-δραστών, συγκεκριμένους τόπους μη ελεγχόμενης δραστηριοποίησης του παιδιού με έμφαση το Διαδίκτυο και, τέλος, σε αναλυτικές περιγραφές συμπτωμάτων σεξουαλικής κακοποίησης στα παιδιά.
 
Το τρίτο μέρος της ομιλίας επικεντρώνεται στην παρουσίαση στρατηγικών ενημέρωσης, διαχείρισης και αντιμετώπισης των παιδιών, που γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν, ώστε να προστατευθούν τα παιδιά απο τη σεξουαλική βία.
 
 
Βασικοί άξονες:

  • Ορισμός «σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση»

  • Ψυχολογικό Προφίλ δραστών

  • Ψυχολογικό προφίλ παιδιών – θυμάτων

  • Προειδοποιητικές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

  • Προστασία στο διαδίκτυο. Τι λέμε στο παιδί.

  • Ο ρόλος των γονέων και εκπαιδευτικών στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης των παιδιών

 
 
Στο τέλος οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
 

Δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας έως και 09/12. 
 
Κόστος συμμετοχής:              €25
 
 

Για περαιτέρω πληροφορίες καλέστε στο 698 8080383.