(διαδικτυακό) ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΦΗΒΩΝ

Έναρξη: 25/05/2020

 

Λήξη: 25/05/2020

 

Διάρκεια: 2,5 ώρες

 

Ώρες: Δευτέρα:18:00-20:30

 

Χώρος διεξαγωγής: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ

 

Εισηγητές: Παπαδοπούλου Βίκυ (MSc Κλινική Ψυχολόγος)

 

(διαδικτυακό) ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΦΗΒΩΝ

 


Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις κατευθυντήριες του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την πρόληψη της μετάδοσης του COVID19 σας ενημερώνουμε ότι η ομιλία θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ΔΕΥΤΕΡΑ 25/05 στις προγραμματισμένες ώρες, μέσω προηγμένης διαδικτυακής πλατφόρμας η οποία ευνοεί την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων καθώς και την παρουσίαση  οπτικοακουστικού υλικού.
 
 
Το ΔΙΚΕΨΥ, Διεπιστημονική και Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων, στις 25 ΜΑΙΟΥ 2020 και ώρα 18:00 - 20.30, προσκαλεί όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς σε μια διαδικτυακή ομιλία με θέμα «σεξουαλική αγωγή των εφήβων».
 

 
Η σεξουαλικότητα είναι μια έννοια πολύπλοκη και συναποτελείται από ψυχολογικούς, γνωστικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Αρχίζει να διαμορφώνεται από την παιδική ηλικία και διαφοροποιείται στην εφηβεία ανάλογα με το φύλο.

Διανύοντας μια εποχή όπου οι νέοι εκτίθενται συνεχώς σε πληθώρα πληροφοριών κι σεξουαλικών ερεθισμάτων, των οποίων η αξιοπιστία και εγκυρότητα δεν είναι δεδομένες η σεξουαλική αγωγή των εφήβων αποτελεί αναγκαίο εφόδιο για την ανάπτυξη και διατήρηση ομαλής ψυχο-σωματικής υγείας και συναισθηματικής ισορροπίας των νέων.
 
 
Βασικές θεματικές:

  • Ορισμός και αναγκαιότητα Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης.

  • Διαφορές μεταξύ των εφήβων κοριτσιών & αγοριών στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

  • Σεξουαλική ταυτότητα: ετεροφυλοφιλία-ομοφυλοφυλία-αμφιφυλοφιλία

  • Αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων: έμμηνος ρύση, αυνανισμός, συνουσία, προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, πρόληψη πρόωρης εγκυμοσύνης με αντισυλληπτικές μεθόδους, διαδίκτυο.

 


Δηλώσεις Συμμετοχής έως και 22/05.
Κόστος: 20 ευρώ

 

Αναλυτικές πληροφορίες για την εισαγωγή στην πλατφόρμα θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες στο προσωπικό τους email 2 ημέρες πριν την έναρξη της ομιλίας εφόσον έχουν επίσημα κατοχυρώσει τη θέση τους συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής.  
 
 
Για περαιτέρω πληροφορίες καλέστε στο 698 8080383.