ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Έναρξη: 30/05/2020

 

Λήξη: 30/05/2020

 

Διάρκεια: 4 ώρες

 

Ώρες: Σάββατο: 16:00-20:00

 

Χώρος διεξαγωγής: ΔΙΚΕΨΥ (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής, Ν. Ηράκλειο, Αττικής)

 

Εισηγητές: Μελέαγρου Μαντώ (Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων (Tavistock Clinic). Διευθύντρια Εμβρυϊκής Ιατρικής και Μαιευτικής, Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine, King’s College Hospital, London)

 

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 


Επιπλοκές στην εγκυμοσύνη: Ψυχαναλυτικές παρεμβάσεις και κλινική εργασία με εγκύους, ζευγάρια και νεαρούς γονείςΣτο σεμινάριο θα παρουσιαστούν ψυχαναλυτικά προσανατολισμένες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις οι οποίες απευθύνονται σε εγκύους, ζευγάρια ή νεαρούς γονείς οι οποίοι αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας, προπτυχιακούς κι μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας).
  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει μια εισαγωγή στο θεωρητικό και κλινικό υπόβαθρο της ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης κλινικής εργασίας με γονείς ή ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν επιπλοκές στη διαδικασία κύησης είναι πηγή ανυπόφορου άγχους και για τους δύο γονείς και πολλές φορές μπορεί να καταστεί μία ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην κλινική εργασία με εγκύους/ζευγάρια που βίωσαν συναισθηματικό τραύμα κατά τη διάρκεια του τοκετού.
 
Στόχος είναι να έρθουν οι επαγγελματίες του χώρου σε επαφή με τον ψυχαναλυτικό τρόπο σκέψης και θεραπευτικής παρέμβασης, αναπτύσσοντας μια εις βάθους κατανόηση των επιπτώσεων του συναισθηματικού τραύματος στην ψυχοσύνθεση των δύο συντρόφων. Θα εξερευνηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει η ψυχοθεραπευτική εργασία με αυτές τις ηλικίες, ενώ θα συζητηθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο θεραπευτής κατά τη διάρκεια της εργασίας αυτής.
 
 
Κόστος συμμετοχής:
Για εγγραφές έως 18/05         35€
Για εγγραφές έως 19/05         45€
Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.
 

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.
 

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
 


 
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ:  698 -8080383.