ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΑΦ (ABA) Αθήνα

Έναρξη: 13/01/2018

 

Λήξη: 25/02/2018

 

Διάρκεια: 42 ώρες

 

Ώρες: Σάββατο: 15:00-20:00 Κυριακή 14/01 & 28/01: 10:00 – 16:00 Κυριακή 11/02 & 25/02: 10:00 – 15:00

 

Χώρος διεξαγωγής: ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο, Αττικής)

 

Εισηγητές: Νικολοπούλου Όλγα (MSc, Κλινική Ψυχολόγος) , Ορφανάκη Ελευθερία (Ψυχολόγος, Ειδικός ΑΒΑ, RDI Certified Consultant)

 

ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΑΦ (ABA) Αθήνα

  
Ολοένα και περισσότερο υπάρχει το αίτημα από θεραπευτές και ειδικούς για την οργάνωση πρακτικών σεμιναρίων, προκειμένου με το πέρας της παρακολούθησης να μπορούν να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικά στο λειτούργημά τους.

Η Μετεκπαίδευση ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΑΦ (ΑΒΑ) ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη των ειδικών, περιλαμβάνοντας αποκλειστικά πρακτικές εισηγήσεις, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αξιολογούν, εκπαιδεύονται στην εφαρμογή του αξιολογητικού εργαλείου, μαθαίνουν την οργάνωση εξατομικευμένου προγράμματος-ανάλυση προγράμματος, ανάλογα με το προφίλ παιδιού, εκπαιδεύονται στην οργάνωση υλικού, αναγνωρίζουν και εξοικειώνονται με όλες τις συμπεριφοριστικές τεχνικές παρέμβασης και εξασκούνται όσον αφορά τη χρήση και συμπλήρωση των καταγραφικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της παρέμβασης. Τα πρακτικά project σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν δυναμικά και να εποπτευθούν άμεσα και αποτελεσματικά από τους εισηγητές.
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Απευθύνεται σε ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, γονείς, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν θεραπευτικά με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, της νοητικής στέρησης και με αναπτυξιακές δυσκολίες γενικότερα.
 
 
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  • Αξιολόγηση, Ατομικό-Εκπαιδευτικό Προφίλ
  • Αυτισμός & Συμπεριφορισμός
  • Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα ABA
  • Συμπεριφορικές Τεχνικές, Καταγραφές Προγράμματος
  • Οργάνωση εξατομικευμένου προγράμματος, I.E.P-Individualized Educational Program
  • Οργάνωση υλικού
  • Ανάλυση Προγράμματος
  • Εξατομικευμένα προφίλ παιδιών
  • Βιντεοσκοπημένες συνεδρίες
  • Project σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο

 
 
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένο υλικό από 2 από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως κέντρα παρέμβασης παιδιών με ΔΑΦ, καθώς και παρακολούθηση video πραγματικών περιστατικών του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
 
 
Κόστος συμμετοχής:
Για εγγραφές έως 03/01               800€
Για εγγραφές από 04/01               950€
Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.
 

Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με τη κατάθεση συγκεκριμένου χρηματικού ποσού στα στοιχεία που λαμβάνετε ηλεκτρονικά μετά τη συμπλήρωση της αίτησης.


Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεωνΟλοκληρώνοντας την εκπαίδευση, οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν το υλικό των εισηγήσεων σε CD, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης, σύμφωνα με την οποία, θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν το Πρόγραμμα ΑΒΑ.

 

Η Μετεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες:
13-14/01,  27-28/01, 10-11/02, 24-25/02 2018.