4ετής Μετεκπαίδευση στη Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Ενηλίκων

blog3

 

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Μετεκπαίδευση στη Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Ενηλίκων στο ΔΙΚΕΨΥ
 
Έναρξη: Οκτώβριος 2019
 

Η διαδικασία των συνεντεύξεων ξεκινά τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2019.
 

Η Μετεκπαίδευση στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων έχει στόχο την εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση στον χώρο της ψυχοθεραπείας. Αποτελεί από τα ελάχιστα προγράμματα στην Ελλάδα που συνδυάζουν τη θεραπεία  παιδιών και ενηλίκων.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας που επιθυμούν να ειδικευτούν στη θεμελίωση της κλινικής πρακτικής σύμφωνα με όλες τις μεταφροϋδικές ψυχοδυναμικές θεωρίες (όπως είναι η θεωρία των αντικειμενότροπων σχέσεων, η θεωρία του συναισθηματικού δεσμού κ.α).
 

Επίκεντρο αυτών των θεωριών είναι η ανάγκη του ανθρώπου να σχετιστεί με τους άλλους ανθρώπους, που με τη σειρά της πηγάζει από την ανάγκη και τις προσπάθειες του βρέφους να σχετιστεί με τη μητέρα του. Οι συναισθηματικές εμπειρίες που γεννιούνται από την αρχαϊκή αυτή σχέση διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου και επηρεάζουν όλες τις μετέπειτα σχέσεις.
 
Στην Εκπαίδευση δίνεται μεγάλη έμφαση στη βιωματική μάθηση τόσο στο κομμάτι της θεωρητικής κατάρτισης και της επεξεργασίας κλινικών περιπτώσεων, όσο και της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.
 
 
Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ αποτελεί μέλος της Βρετανικής Ένωσης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (British Association for Counselling and Psychotherapy – BACP).  Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι απόφοιτοι θα έχουν την δυνατότητα αίτησης εγγραφής στον έγκριτο Βρετανικό Σύλλογο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (British Association for Counselling and Psychotherapy – BACP) ως αυτόνομοι θεραπευτές κατόπιν υποβολής ατομικής αίτησης.
 
Επίσης, ακολουθεί τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (European Association for Psychotherapy -ΕΑΡ) της οποίας αποτελεί μέλος και βρίσκεται σε μακρόχρονη διαδικασία πιστοποίησης του ως εκπαιδευτικό κέντρο EAPTI.
 
Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ φέρει επίσημη άδεια πιστοποίησης ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (Κε.Δι.Βι.Μ. 1) από τον (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) του Υπουργείου Παιδείας.
 
 
 
 

Χρονική διάρκεια:

Οκτώβριος-Ιούνιος

Ημ. διεξαγωγής:

1 ΣΚ το μήνα, Σάββατο & Κυριακή

Κόστος για κάθε έτος:

€ 1.400

Κόστος για τις εποπτείες:

€60 για κάθε ομαδική εποπτεία 90΄

Για εγγραφές έως τέλος Ιουνίου:

€ 1.300

 
Για τη συμμετοχή 3 εκπαιδευομένων πραγματοποιείται έκπτωση 20%.
Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.
 
 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://dikepsy.gr/index.php?view=view_article&option=ekpaideusi_sti_neopsixanalitiki_psixotherapeia&lang=el συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και αποστείλετε ηλεκτρονικά ως επισυναπτόμενο αρχείο στο email: dikepsy@dikepsy.gr